Category Archives: FnK Story

Cerita berkenaan FnK

mula masuk api

Hari ni, zding wiring letrik, fitting lampu downlight, pasang kipas, tambah plug, photocell lamp, aircond. Semoga memenuhi standard pengunjung FnK Homestay Kuantan. Hari khamis, pasang grill. Che ramli bagi diskaun, harga kawan2, RM2.5k untuk satu rumah dengan wrought iron pintu … Continue reading

Posted in FnK Story, popular | Leave a comment

Penginapan Kuantan

Proses beli rumah dah nak masuk fasa akhir. Peguam panggil sign last document. Kena initial byk pages, sign je, x baca apa2 pun. Habis sign, kena pegi ke Pejabat tanah sebab rumah tersebut ada consent MB. Pegi pejabat tanah kena … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Bank Muamallat take so long to process the loan

It is almost 9-10 months after signing SnP agreement and i still didn’t get the key. Which part of problem started. Is it bank or lawyer. This both parties play major part in the process of buying a house. It … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Homestay di Kuantan – ramai dah yang buka

Kalau lihat di Mudah.com.my, semakin ramai yang buka homestay, semakin ramai yang sama-sama berkongsi kek homestay. Dengar ceritanya, ada yang sampai sanggup sewa rumah dan penuhkan rumah tersebut dgn perabot dan buat homestay. Dan kawan saya yang jirannya buat homestay … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Proses beli rumah semi D kuantan

Rumah semi D tepi pantai homestay tepi pantai balok kuantan bandar kuantan. Proses pembelian masih blm selesai. ada 3 party yang terlibat dlm proses jual beli rumah nehh. PEMAJU –> PEMBELI <– BANK Mula-mula pembeli dgn pemaju, ada peguam kat … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

FnK Kuantan Guesthouse di IKEA

FnK Homestay telah berada di IKEA untuk membeli peralatan bilik, spread, blanket, langsir dan keperluan-keperluan lain. Untuk memastikan keselesaan penghuni homestay FnK pantai balok, kami telah lengkapkan bilik2 dengan barangan berkualiti. Pengunjung Pantai balok homestay kuantan guesthouse diharapkan berpuashati.

Posted in @ Other places, FnK Story, popular | Leave a comment

LTHT

just got the LTHT for new house

Posted in FnK Story | Leave a comment