Category Archives: FnK Story

Cerita berkenaan FnK

Hobi Ternak Kelulut di Rumah Teres

Hasil tuaian hari ni. Dapat lah 3 botol kecil cukup untuk makan sendiri selama 1-2 bulan dengan kadar makan 2 kali sehari satu sudu Kelulut ni, kami ada 1 log saja dan diletak di laman rumah teres yang di penuhi … Continue reading

Posted in FnK Story, popular | Leave a comment

Day Trip ke Pulau Redang Snorkelling

Entry ini bertujuan untuk bercerita pengalaman kami bersnorkelling ke Pulau Redang, day trip dari Pantai Merang. Semoga ianya boleh beri panduan kepada pembaca diluar sana untuk merasai pengalaman bersnorkelling tetapi tidak menginap di Pulau. Kami tinggal di hotel Sutra Beach … Continue reading

Posted in FnK Story | Tagged , | Leave a comment

Back Pack Kuantan – Rantau Panjang – Sg Kolok – Bangkok – Pattaya

Pertama kali backpack jauh seperti ni. Perjalanan bermula dengan menaiki bas dari Kuantan menuju ke Rantau Panjang, daerah sempada sungai kolok. Sampai awal pagi dan kami berempat berjalan kaki ke sungai kolok melintasi sempadan imigresen. Sampai di imigresen sebelah sempadan … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Hari Terakhir Bali Part V

Flight AA jam 7 malam, dan dapat sms flight postponed ke 9 malam.. so ada byk masa utk buat sedikit aktiviti. Kami bincang dengan sopir, persetujuan dicapai untuk ke nusa dua naik glass boating ke p.penyu. sebelum tu, rembat dulu … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Sopir Muslim Bali part III

sambung lagi…senario di Kuta.     kebetulan liburan indonesia selama 2 minggu, pantai kuta crowded dengan anak-anak rombongan sekolah. Habis mat salleh kena kerumun untuk ambik gambar. on de way back from p.kuta, lalu kat KFC. Restoran yang ada halal oleh MUII.. … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Pakej Muslim Bali 2

Sambung dari part 1. Kami di bawa oleh pak sopir dari a.port lunch di restoran nasik padang. Jika mahu rasa selamat makan disini, hanya n.padang, minang, KFC, McD saja yang halal. Itu pun nak kena cek jugak. Carik yang betul2 … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Percutian Bali Pakej Muslim 1

Pada 29hb July yang lalu, fnkhomestay berkunjung ke Bali satu keluarga untuk bercuti sambil melihat-lihat peluang bisnes dalam industri pelancong. Walaupun tempahan tiket hanya 2 minggu sebelum tarikh berangkat, tiket flight AA rasanya masih jauh lebih murah berbanding dengan MAS. … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Baru selesai kemas rumah

ini rutin apabila guest masuk dan check out. sapu – mop – tukat cardar – basuh toilet – tukar towel – sapu luar – buang sampah. Semoga guest berikutnya mendapat keselesaan. Ini gambar2 terbaru as at 19 mei 2012.

Posted in FnK Story | Leave a comment

Segamat, labis banjir. Kuantan hujan lebat.

hujan sejak 2-3 hari, tapi hari ni nampak macam lebat sikit. banjir ? blm lagi….. segamat dah banjir. so far, kuantan pekan, belum nampak ada air naik lagi.. kalau melancong ke kuantan time nih, pegi BGRC, best nih,…. x yah … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment

Tetamu yang budiman

Kami di FnK menghargai kunjungan anda ke KUANTAN. Semoga urusan anda selamat dan selesai dengan jayanya. Semoga percutian anda penuh kegembiraan. Kami di FnK Homestay Kuantan sentiasa menyokong lawatan anda ke KUANTAN. Kerjasama amatlah di pohon kepada tetamu FnK. Kemudahan-kemudahan … Continue reading

Posted in FnK Story | Leave a comment