Category Archives: Destinasi Berdekatan

The destination route for FnK Guest

satu tarikan tambahan, mini zoo taman teruntum

Zoo ni terletak dekat dengan teluk chempedak. kalau boring2 di Kuantan, tak de aktiviti.. blh lah singgah disini. Takde apa pun, sbb mini je. tapi blh lah buat mengisi masa. Kalau dulu, semasa sebelum diambil alih oleh swasta, lesu je.. … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment

tips melancong ke kuantan

Pahang ni, luas negerinya.. kawasan pelancongan tidak tertumpu di satu kawasan. Ianya berselerak.. ada pulau, di pulau tioman, ada bukit di genting highland, cameron highland.. ada pantai di cherating, beserah, balok.. ada bandar, KUANTAN. jadi… jika ke Pahang, destinasi anda … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | 1 Comment

Di sungai pahang yang mendamaikan, malam juga happening

satu destinasi di tepi sungai kuantan, melihat bot nelayan pergi dan pulang dari menangkap ikan. Ada sign besar dengan tulisan KUANTAN. Bot-bot kecil lalu lalang di sepanjang sungai Kuantan, suasana yang mendamaikan. Disungai ini terletak nya perkhidmatan cruise river. Cruise … Continue reading

Posted in Destinasi Berdekatan | Leave a comment