Tip ringkas melancong ke kuantan

  • jika datag ke kuantan untuk ke urusan rasmi atau urusan anak etc, MRSAM, SEMSAS, SHAH, UMP, UIA, PSDC, POLISAS, UiTM, IKIP, SHAHPUTRA, COSMOPOINT,  panjangkan 1 atau 2 hari untuk melawat destinasi2 menarik di sekitar kuantan
  • pantai di beserah, pantai kampung yang terletak hanya kurang lebih 100-200 m saja. terus ke pelindung pantai. pantai yang cantik boleh mandi manda sementera bergerak ke destinasi yang lain.
  • Kalau untuk ke pantai public, boleh ke pantai batu hitam, jarak lebih kurang 5km. keluar dari beserah, traffic light depan mobil, belok kiri menuju ke balok. nanti akan jumpa pantai batu hitam. kalau terus lagi akan jumpa pantai rekreasi balok.
  • Malam, boleh ke pasar malam di bandar kuantan. terletak dekat wisma negeri, pasar malam yang ada pelbagi jualan di situ yang boleh dilawati oleh tatamu.
  • Malam juga boleh makan di Tanjung Lumpur. Sangat popular. boleh ke ana ikan bakar, santai atau mana2 saja restoran kat situ. banyak pilihan.
  • Esok nya, ke BGRC. Bukit Gambang resort, popular dan ramai orang. masih baru nih, sbb tu ramai kot. BGRC dalam 30 -40 minit dari lokasi kami. Mandi-manda dalam setengah hari, dah sudah.. x yah lama-lama dan x perlu menginap disitu pun. Lokasi nya dalam hutan gambang nun jauh disana.
  • Tengahari lalu kuantan. dan singgah makan-makan di bandar kuantan.
  • Hari AHAD ada pasar tani dekat stadium kuantan. blh lah singgah sambil lihat apa yang ada di pasar tani kuantan.

SELAMAT BERCUTI

This entry was posted in Promo highlight. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s