Peta ke homestay

Laluan ke FnK Homestay Pelindung agak mengelirukan sedikit. Ini kerana ia tidak berada di jalan utama, tetapi di lapisan kedua dimana terdapat taman perumahan dan taman perumahan tersebut dibina diatas tanah yang dimajukan oleh pemaju dalam jumlah yang sedikit.

Oleh itu, laluan lapisan kedua ini perlu melalui jalan yang agak kecil dan tetamu akan terasa seperti jauh. sebenarnya, ia adalah lokasi di lapisan kedua jalan utama.

Jika disini laluan yang ditunjukkan adalah melalui belakang poliklinik beserah, tetapi entry ini memberikan laluan yg sedikit berbeza. Kebiasaanya, kami akan menunggu tetamu di MOBIL jalan beserah iaitu di traffic light pertama selepas tunas manja.

Traffic light pertama selepas naza mercedes/tunas manja, ambil kanan dimana sebelah kanan tu anda akan nampak mobil. masuk kanan, dan tggu sebelah kiri depan kedai makan. so, posisi anda adalah, sebelah kiri kedai makan, sebelah kanan mobil. call kami, utk pick up dari situ.

Kalau nk terus.. blh juga. cuma kat sini ada confius sikit. Anda hendaklah masuk lorong sebelah kanan. kanan yg pertama, adalah masuk ke mobil, kanan yang kedua adalah masuk ke belakang mobil, dan anda perlu amik kanan yang ketiga.. jalan masuk kanan ni dekat2 dan agak confius. kena berhati2 sikit kat sini.

Jalan masuk kanan ketiga tu, ada banner fnk dan ada papan tanda satay wahab yang digantung di pagar rumah org. Ha!! jalan terus. kiri jumpa sekolah, jalan terus lagi sehingga jumpa signboard perkampungan pelindung, dan depan sikit ada lorong masuk kanan. jumpa signboard ni.. masuk

ada tadika affan sebelah kiri, masuk dan lorong di belakang terletaknya teratak penginapan kami.

Untuk mendapatkan google map, sila ke sini Google map to FnK Homestay Kuantan.