Jika outstation, pastikan bateri handphone penuh

sediakan charger di kereta. kalau handphone guna untuk GPS, mmg sekejap je dah habis. Kalau nak selamat lagi, beli converter DC-AC. blh charge terus pakai plug.

Saya sesat 3 jam di KL, berpusing2 mencari cititel. GPS handphone bateri habis.

Guest FnK juga hadapi masalah sama. Alamat dah ambil, tapi bateri phone kong. x dapat nak call, dan agaknya carik Homestay FnK tak jumpa. Tak tahulah apa nasih guest kami ni… Harap2 mereka tidur lah di mana-mana hotel di Kuantan atau mana-mana homestay yang terjumpa semasa sesat mencari homestay kami.

Moral of the story ‘handphone sangat penting :)